طريقة عمل البروفيترول
المقادير: 200 جرام ذبده
625 جرام دقيق
6 بيضه
نص معلقه صغيره سكر
ذره ملح
فانليا
الحشو والتزيين
صوص شيكولا
شيكولا مبشوره
فستق مبشور
سكر بودر
فراوله
كريم باتسير
كريمه فرش مضروبه
صوص الشيكولا
250 جم كاكاو
250جم
شيكولا
كيلو لبن حليب
200 جم سكر
100 جم ذبده
معلقه عسل جلوكوز
التحضير: اضع الماء و الملح والسكر والزبدة على النارعلى الهادى لحد ما الذبدة تسيح و لحد مايغلوا
ثم اضع الدقيق واتركهم شوية على النار علشان العجينة تستوى
وبعدين اشيلها من الحلة واضعها فى الخلاط وافضل مشغلاه علشان العجينة تبرد
ثم نضع بيضة بيضة والخلاط شغال
ثم نضع العجينة فى كيس حلوانى ونبدء نعمل اصابع وحدات البروفيترول فى الصينية
بعد ماندهنها بالذبدة ورشة دقيق
الطبخ: ندخله الفرن مايطلع ويبرد نحشية بالحشو نفتح الشو
بنفس القمع(البلبلة) من تحت ونحشيها ثم نرصصه فى طبق على بعض
ونصب عليه صوص الشوكولا ثم نرش شيكولاتة مبشورة
ثم نضع وحدات من الفراولة ثم سكربودرة
وبالهنا والشفا